Mehanička zaštita

META LOCK - Blokada upravljačkog sistema koja je ocjenjena kao jedna od boljih neprobojnih zaštita na tržištu. Ova zaštita se ugrađuje na vratilo volana čime spriječava njeno okretanje a time i samu krađu vozila. Jednostavna i brza ugradnja, elegantan finish gdje se nakon ugradnje vidi samo brava, dva ključa i nebrobojna brava su samo neke od odlika ove nove zaštite.

Iz ponude pored gore pomenute najsigurnije i najkvalitetnije mehaničke zaštite, Metasystem d.o.o. Tuzla nudi svojim klijentima mehaničke zaštite:

BEAR LOCK - sistem blokade mjenjača
ZEDER - mehanička zaštita volana

Mehanička zaštita

META LOCK - Blokada upravljačkog sistema koja je ocjenjena kao jedna od boljih neprobojnih zaštita na tržištu. Ova zaštita se ugrađuje na vratilo volana čime spriječava njeno okretanje a time i samu krađu vozila. Jednostavna i brza ugradnja, elegantan finish gdje se nakon ugradnje vidi samo brava, dva ključa i nebrobojna brava su samo neke od odlika ove nove zaštite.

Iz ponude pored gore pomenute najsigurnije i najkvalitetnije mehaničke zaštite, Metasystem d.o.o. Tuzla nudi svojim klijentima mehaničke zaštite:

- BEAR LOCK - sistem blokade mjenjača

- ZEDER - mehanička zaštita volana

Mehanička blokada volana - KLIN - MetaSystem Tuzla

META LOCK - mehanička zaštita volana

Autosigurnosni sistem META LOCK je mehanička zaštita u vidu klina koja se postavlja na upravljački dio vozila (vreteno volana). Prilikom montaže sistema ne skida se volan i ne narušavaju se fabričke karakteristike samog automobila. Postavljeni uređaj zauzima ergonomski položaj u odnosu na korisnika, što mu omogućava jednostavno i brzo korištenje (otključavanje i zaključavanje). Sama završna obrada i izgled uređaja u potpunosti su estetski usaglašeni sa enterijerom automobila.

Postavljanjem ovog sistema, onemogućava se odvoženje vozila, odvlačenje sajlom, kao i bilo kakvo guranje ili pomjeranje vozila. Čak i u slučaju čupanja volana, funkcija samog sistema ostaje nepromijenjena.

Sigurnosna brava posljednje generacije konstruisana i izrađena namjenski za sigurnosni uređaj klin za volan – igla META LOCK, podiže sigurnosni sistem na najviši stepen sigurnosti po svjetskoj klasifikaciji sigurnosnih brava. Brava se sastoji od specijalno konstruisanih diskova koji se nalaze unutar nje i koji su međusobno fizički razdvojeni. Svaki disk se rotira zasebno tako da je nemoguće razbušivati bravu bilo kakvom bušilicom.

Moguće ju je montirati na svaki model automobila, a sve se u stručnoj radionici Meta System Tuzla obavlja u nekoliko sati.

Mehanička blokada volana - KLIN - MetaSystem Tuzla

ZEDER - mehanička zaštita volana

ZEDER je mehanička zaštita koja se ugrađuje na vratilo volana i na taj način vrši blokadu upravljačkog sistema kao i elektro blokadu paljenja motora. Lako se ugrađuje, pri montaži se ne dira letva volana, a elektro blokada vozila se vrši nezavisno od kompjutera automobila.

Autosigurnosni sistem ZEDER je nastao nakon lavlje kandže i nastavio njenu dugogodišnju tradiciju na polju zaštite automobila. Kao rezultat dugogodišnjeg ispitivanja i proučavanja zasluženo je zauzeo vodeće mjesto u svjetskoj industriji autosigurnosnih sistema o čemu svjedoče i mnogobrojna priznanja.

Mehanička blokada mjenjača - MetaSystem Tuzla

BEAR LOCK - sistem blokade mjenjača

BEAR LOCK blokada mjenjača je sistem nove generacije za zaštitu automobila od krađe. Osmišljena je od vrhunskog tima stručnjaka kako bi se maksimalno povećala sigurnost a ujedno olakšala i ubrzala montaža. Prilikom ugradnje naše blokade nije potrebno bušiti karoseriju automobila, a u većini slučajeva nisu potrebni ni kanal ni dizalica. Nema zavlačenja ispod vozila, a ugradnja bez bušenja karoserije doprinosi i boljem očuvanju vozila. 

Za svaki tip vozila, dizajnirana je specijalna Bear-Lock blokada koja savršeno naliježe na postojeće šarafe mjenjača. Našem stručnjaku je dovoljno da prepozna tip vozila, odabere blokadu i bez mnogo muke završi ugradnju. Nema mjerenja, isprobavanja, podešavanja da blokada savrseno nalegne, jer je to neko već uradio za vas.
Brava je izrađena od najčvršćih materijala i otporna je na lomove, rezove i termičke promjene. Izrada ključa je kontrolisana specijalnom kodiranom karticom. Prema ocjeni specijalista iz policije, a takođe i specijalističkih laboratorija šest zemalja Europe i Južnoafričke Republike, BEAR-LOCK blokada je klasifikovana kao najbolja i najefikasnija zaštita. Ona se izrađuje za preko 600 tipova automobila a cijena blokade je dostupna svakom vlasniku vozila. To je odličan primjer povezivanja vrhunskog kvaliteta, efikasnosti i relativno niske cijene.

- VAŽNO OBAVJEŠTENJE -

 
Zaštitite sebe i svoje vozilo samo ORGINALNIM META SYSTEM uređajima. Na tržištu nažalost ima jako puno plagijata i zbog toga Vas molimo da nas pozovete na 061 669 669 i na vrijeme provjerite da li je zaštita koju ugrađujete originalnog porijekla jer firma Metasystem Tuzla je jedini generalni uvoznik META SYSTEM uređaja za područje Bosne i Hercegovine.

Ukoliko Vam servis nudi garanciju od 12 mjeseci na ugrađeni META SYSTEM uređaj budite sigurni da taj servis nije ovlašten za ugradnju tih uređaja i samim tim gubite fabričku garanciju koja inače u našem servisu iznosi 3 godine.